Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κουμαριά - Μελισσοκομικό φυτό

Το Μέλι κουμαριάς παράγεται από τις νεκταροεκρίσεις του θάμνου της Κουμαριάς. Προϊόν  ιδιαίτερο και μοναδικό για την υψηλή θρεπτική και θεραπευτική του αξία με χαρακτηριστική υπόπικρη γεύση και αίσθηση ψημένης καραμέλας.
Η Κουμαριά είναι αειθαλές
φυτό που φτάνει τα 3 μέτρα. Αναπτύσσετε και ως θάμνος αλλά και ως  δέντρο.Το φύλλο της κοκκινίζει ελαφρά ενώ τα άνθη της είναι λευκά. Οι καρποί της έχουν κόκκινο χρώμα. Είναι από τα λίγα φυτά που έχουν ταυτόχρονα άνθη και καρπούς ώριμους και άγουρους. Τους καρπούς όταν είναι με κόκκινο χρώμα μπορούμε να τους φάμε και επίσης από τα κούμαρα μπορούμε να κάνουμε τσίπουρο. Η ανθοφορία της κουμαριάς ξεκινάει τον Νοέμβριο ενώ τα άνθη της δίνουν γύρη και νέκταρ.

Οι κουμαριές βοηθούνε τα μελίσσια να δυναμώσουνε και εάν έχει καλό καιρό έως και Δεκέμβριο να χτίζουν κερήθρες. Θέλει μια προσοχή το μέλι αυτό μιας και  λόγω του ότι ανθίζει αργά οι µέλισσες µπορεί να µην προλάβουν να το ωριµάσουν και αυτό να ξινίσει, Το μέλι της κουμαριάς, έχει χρώμα σκούρο κίτρινο και γεύση πικρή Κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα και αποκτά  βουτυρώδη υφή,στην χώρα μας το μέλι της κουμαριάς και της καστανιάς είναι ελάχιστα γνωστά.

BINTEO MELISSOPOLIS

BINTEO 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...